Силите на Москва отстъпват в източната и южната част на Украйна

...
Силите на Москва отстъпват в източната и южната част на Украйна
Коментари Харесай

Пригожин: Москва бие отбой след офанзивата на Украйна

Силите на Москва отстъпват в източната и южната част на Украйна след контраофанзивата на Киев, съобщи ръководителят на съветската наемническа формация " Вагнер ".

Коментарите опонират на неотдавнашните оценки на съветския президент Владимир Путин, че Украйна търпи " пагубни " загуби и че има мъртвило в боевете, оповестява Агенция Франс Прес.

" На терен сега съветската войска отстъпва на Запорожския и Херсонския фронт. Въоръжените сили на Украйна отблъскват съветската войска ", съобщи Евгений Пригожин в обществените мрежи.

Миналата година Кремъл твърдеше, че е анексирал южните области Запорожие и Херсон, макар че не ги контролираше изцяло, а в последно време Украйна означи лимитирани триумфи там.

" Ние затъваме в кръв. Никой не внася запаси. Това, което ни споделят, е най-дълбоката машинация ", добави Пригожин, визирайки съветското военно и политическо управление.

62-годишният предприемач, непосредствен до Кремъл и глобен от Запада, който се трансформира във водеща фигура в съветската интервенция в Украйна, е и гневен критик на политиката на Москва там.

Неговите сили, подсилени от десетки хиляди новобранци от пандиза, изиграха централна роля в завладяването от Русия на град Бахмут в Донецка област - най-дългата и евентуално най-кървавата борба в спора.

В ескалация на сериозната си към Кремъл изразителност Пригожин подкопа и самата причина за решението на Путин да стартира да стартира войната.

" Защо стартира специфичната военна интервенция?... Войната беше нужна за самовъзвеличаване на тайфа копелета ", добави той.
Сраженията се усилиха в окупираните елементи на южната и източната част на Украйна, в това число удари надалеч зад вражеските линии.

 

Инфо: БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР